ЧРД на DJ Стивън. Корифеят на електронния саунд празнува на пулта


ЧРД на DJ Стивън. Корифеят на електронния саунд празнува на пулта

9887

Стефан Крачанов, по-известен като DJ Стивън (DJ Steven), има рожден ден утре.

"Чувствам се в топформа, настроението е слънчево като времето навъни и гони най-високите коти в очакване на Джо Ти Ванели (Joe T Vannelli)", обясни пред MySound.bg Стивън, който догодина ще отбележи звезден кръгъл юбилей. (Но не 70, както шегаджийски е отбелязал в профила си във Фейсбук).

"А дотогава имам твърде много планове, свързани с музиката и всевъзможни партита - и мои лични, и заедно с Метрополис", допълни корифеят на пулта (с колегите си в акция, на снимката вдясно).

"Аз съм щастлив човек, защото хобито ми е и моя професия, т.е., това, което най обичам да правя, го правя for living (за да живея от него). Обикновено това е тайната на успеха, защото, когато правиш нещо, което ти е приятно, обикновено го правиш на 100% без никакви компромиси", казва Стивън.

"След като завърших, трябваше да работя по разпределение, но в петък и събота се изявявах активно като диджей. Тогава това не беше за постоянно, а се свиреше по разни забави. Съвсем случайно един приятел ме покани в неговата така наречена “дискотека от първо поколение” - там хората се веселяха като за последно. Оттам покойният вече Боби Ай ме привлече в "Орбилукс" и постепенно за себе си взех решението да се посветя на диджейството", доверява за първите си стъпки ветеранът от Метрополос.

Италианецът Джо Ти Ванели пристига да уважи лично своя български приятел и колега.

Партито ще се състои в новооткрития клуб на Метрополис - "Елемент", довечера.

Както MySound.bg вече събщи, заведението, намиращо се в сърцето на София, бе открито със звучен купон от домакините и госта Umek (Умек) миналата седмица. Дизайнът на клуба е на архитект Николов от Zoom студио, който съчетава удобството на преживяването с позабравената емоция на огромния дансинг, дълбок звук на Dynacord Alpha, способен да озвучи средна по големина зала, и мегапрофесионалното осветление - по идея на световната фирма за светлинен дизайн Gretschhouse, припомнят присъствали на миналато парти.

Ванели започва своята кариера като радиоводещ. Неговото диджейско шоу The Rhythm е сред най-слушаните радиопредавания в Италия, с 6 милиона слушатели дневно. Той е сред най-утвърдените и обичани диджеи, продуценти и ремиксатори от Ботуша, определящи и налагащи новите световни музикални тенденции.

DJ Стивън стартира професионалната си кариера през 1990, силно повлиян от ранните звезди на хип-хопа като Grandmaster Flash, Kool Herc и Afrika Bambaataa (Африка Бамбаата). По това време той е диджей в различни клубове и барове в цялата страна. Този опит му помага много при съпреживяването с публиката, при подбора на точните тракове в точния момент. Любовта му към хип-хопа го отвежда до финалите на първия български DMC шампионат през 1993, където печели заедно със своя отбор Tall, Fat & Small. През 1994 те участват в световните финали на Ministry of Sound, Лондон. Стивън е признат за най-добър диджей на България същата година. Затвърди своя успех и през 1993, 1994, 1997 и 2002. Метрополис пък бяха призирани като промоутърска организация на първите награди Best DJ Of The Year Bulgaria 2010.

Електронната музика у нас се превърна в мейнстрийм благодарение на няколко души, стоящи зад организацията, наречена Метрополис, която е на 15 години днес, и за чиито успехи Стивън има огромен принос.

Той е един от основните резиденти на електронното движение, участвайки редом с колегите си във всички партита.

Стивън има изяви в Македония, Чехия, Турция, Полша, Лондон, Berlin Love Parade, САЩ и много други.    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички