Фестивалът "Франкофоли" се завръща на Гребната база в Пловдив
Всепомитащата машина Mеgadeth: Tornado Оf Souls на столичния колодрум
Заветното "Да"! Mario Biondi омагьоса Пловдив, да се готви Варна
Над 60 артисти от Стара Загора в афиша на "Джаз в цялата страна"
Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"
Музиканти и певци от ансамбъл Тракия ще открият за Eivør
Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024
Даниел Верстапен пресъздаде българската народна песен "Рада" с гласа на Нина Николина
Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"
Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath
Фестивалът на Цацата се завръща в Кранево. Специални гости: Boney M Experience
Thе Smile - супергрупата на Том Йорк, с нов албум на концерта в София

Класика в жанра: "Blood Оn Тhe Tracks" на Bob Dylan в "Картини от една изложба"


Класика в жанра: "Blood Оn Тhe Tracks" на Bob Dylan в "Картини от една изложба"

478

Американецът Bob Dylan, поет, автор на песни и певец, е смятан за един от най-великите на всички времена, основна фигура в популярната култура за период повече от 60 години, определян за една от най-влиятелните личности на ХХ век.

Неговите текстове включват различни политически, социални, философски и литературни влияния, противоречащи на конвенциите на поп музиката и насочващи към процъфтяващата контракултура. Получава множество награди, включително Президентския медал на свободата на САЩ, десет отличия "Грами", Golden Globe и Oscar. Дилън е въведен в "Залата на славата на рок-ен-рола", "Залата на славата на авторите на песни в Нашвил" и "Залата на славата на авторите на песни". Бордът на наградата Pulitzer през 2008 г. му присъди специално отличие, а през 2016 г. Bob Dylan получи Нобеловата награда за литература "за това, че е създал нови поетични изрази в рамките на великата американска песенна традиция".

През пролетта на 1974 година Dylan остава в Ню Йорк за няколко седмици, докато посещава уроците по изобразително изкуство на художника Norman Raeben. Впоследствие Dylan признава заслугата на Raeben в интервюта за трансформирането на разбирането му за времето и през лятото на 1974 г. започва да пише поредица от песни в поредица от три малки тетрадки, които използват новите му знания: "Raeben ме научи как да виждам по начин, който ми позволяваше да правя съзнателно това, което несъзнателно чувствах... Когато започнах да го правя, първият албум, който стана, беше "Blood Оn Тhe Tracks" ("Кръв върху следите"). Всички са съгласни, че беше доста различен и различното в него е, че има код в текста и също така няма усещане за време".

Албумът става известен със своите интроспективни и често меланхолични текстове с теми за любовта, загубата, отмъщението и разкаянието.

В своите мемоари "Chronicles, Vol. 1" (2004), Dylan заявява, че песните в този албум нямат нищо общо с личния му живот и че любовните истории в него са вдъхновени от разказите на Антон Чехов. "Blood Оn Тhe Tracks", или "Кръв върху следите",  е признат за един от най-добрите албуми на Dylan както от критици, така и от фенове, а различни публикации оттогава го посочват като един от най-великите албуми на всички времена. Има търговски успех, достигайки № 1 в Billboard 200, с двоен платинен сертификат за най-малко два милиона продадени копия в Съединените щати. През 2015 г. е въведен в "Залата на славата на "Грами".

Сергей Шишов ще го представи в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт", в събота, 15 юни, след новините от 22.00 ч.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички